Zo herkent u alcoholisme

      Geen reacties op Zo herkent u alcoholisme

Drinkt u vaak alcohol, maar weet u niet zeker of uw alcoholinname nog wel normaal is, of dat u misschien verslaafd bent? Of heeft u misschien iemand in uw omgeving waarvan u het idee heeft dat diegene met alcoholisme kampt? In dit artikel zetten we een aantal dingen op een rij waaraan u een alcoholverslaving kunt herkennen.

Een alcoholverslaving bij uzelf herkennen

Bent u bang dat u zelf misschien een alcoholverslaving heeft, maar weet u niet zeker of uw alcoholinname overmatig is en of u daadwerkelijk verslaafd bent aan alcohol? Alcoholisme is te herkennen aan verschillende lichamelijke en mentale symptomen. Wanneer u verslaafd bent aan alcohol zou u de volgende dingen kunnen herkennen; een verslechterde concentratie, vergeetachtigheid, wisselingen in humeur, zweten en trillen, ongezond eten en de neiging om te drinken op ongebruikelijke tijden. Wanneer u langer verslaafd bent aan alcohol zullen deze symptomen verergeren. Herkent u dit? Dan is het verstandig om zelf proberen te stoppen met alcohol te drinken of contact op te nemen met een verslavingskliniek, zoals Connection SGGZ.

alcoholisme

Alcoholisme bij een ander herkennen

Heeft u het idee dat iemand in uw omgeving wel eens verslaafd zou kunnen zijn aan alcohol? Alcoholisme kunt herkennen bij anderen aan verschillende symptomen. Wanneer iemand verslaafd is aan alcohol zullen de volgende dingen u bekend voorkomen; de persoon komt vaak te laat, heeft last van stemmingswisselingen, is vergeetachtig, ontkent overmatig alcoholgebruik wanneer diegene ermee geconfronteerd wordt, verzint excuses om veel te drinken, stelt voor om te drinken op ongebruikelijke tijden, verbergt alcoholische dranken en de geur van alcohol en heeft vaak financiële problemen. Daarnaast kan een persoon – ook iemand die dit van zichzelf helemaal niet is – door een alcoholverslaving manipulatief worden, allerlei excuses verzinnen om te drinken en doen alsof het probleem wel meevalt. Herkent u dit in iemand die u verdenkt van alcoholisme? Dan is het verstandig om te proberen een gesprek met diegene aan te gaan of hulp te zoeken bij een professionele instantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *