Waarom is een VOG belangrijk voor uw werkgever?

Het aanvragen van een VOG gebeurt als u binnen een organisatie bepaalde werkzaamheden gaat uitvoeren, waarvoor het van belang is dat u een positief achtergrond heeft. De werkgever zal hier zelf naar vragen en zal ook uitleggen hoe u de aanvraag moet doen. In de VOG staat kort gezegd of er enig bezwaar is tegen het feit dat u bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren. Voorbeeld: heeft u in het verleden gefraudeerd, dan kunt u een baan als financieel administrateur bij een bank vergeten. De werkgever wil daarom ook de VOG ontvangen voor uw eerste werkdag. Wanneer u de VOG aanvraagt zal u hiervoor moeten betalen. Gaat u aan de slag als vrijwilliger, dan kan het zo zijn dat de aanvraag gratis is. De VOG aanvragen neemt slechts enkele minuten in beslag.

De VOG aanvragen, hoe moet dit precies?

Een VOG aanvragen is niet moeilijk. Allereerst moet u weten wat de werkgever van u verwacht. Moet de aanvraag online gebeuren of schriftelijk worden ingediend. Het kan namelijk allebei. Wanneer het gaat om een online aanvraag, dan ontvangt u van uw werkgever een e-mail met daarin een speciale code voor het doen van de aanvraag. De betaling moet u ook online doen. Hiervoor gebruikt u iDEAL. Ook is het belangrijk dat u een DigiD account heeft. Heeft u deze niet, dan zal u deze moeten aanvragen. Een online aanvraag kost €33,85. Moet u van uw werkgever een schriftelijke aanvraag doen, dan zal uw werkgever ervoor zorgen dat u het juiste formulier hiervoor krijgt. U stuurt na het invullen van het formulier deze op naar de gemeente. Voor zo’n een aanvraag betaald u €41,35.

Hoe komt u aan de VOG?

Na de aanvraag van de VOG krijgt u deze binnen 1 tot 4 weken binnen. Deze wordt per post bezorgd, ongeacht de wijze waarop de aanvraag is ingediend. Nadat u de VOG in huis hebt gekregen moet u deze naar uw werkgever verzenden. Dit gebeurt vaak online door een foto van uw aanvraag te maken en deze per e-mail te verzenden naar de werkgever. Wilt de werkgever het op een andere manier ontvangen, dan zal dit aan u worden medegedeeld. Het kan ook zo zijn dat u bij een positieve VOG het bedrag van de aanvraag teruggestort krijgt van uw werkgever. Wilt u dit zeker weten, dan is het handig om hierover contact op te nemen met de werkgever. U kunt uw VOG aanvragen bij vog-aanvraag.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *