Waar kan een psycholoog jou mee helpen?

      Geen reacties op Waar kan een psycholoog jou mee helpen?

Iedereen heeft wel eens gehoord van een psycholoog. Vroeger was het een taboe om naar psycholoog toe te gaan tegenwoordig is dat taboe sterk verminderd. Door corona hebben steeds meer mensen last van mentale gezondheidsproblemen en zitten minder lekker in hun vel. Een psycholoog zou  kunnen helpen bij deze problemen maar wat doet een psycholoog eigenlijk? en waar kan een psycholoog jou eigenlijk bij helpen? 

Wanneer ga je naar een psycholoog? 

Je zit niet helemaal lekker in je vel, je hebt het gevoel dat je er zelf niet gaat uitkomen. In eerste instantie heb je het gevoel dat je het zelf moet oplossen en dat niemand in je naaste omgeving je begrijpt. 

Toch wil je dat jouw probleem wordt opgelost en denk je aan een psycholoog.Misschien voelt het raar om je persoonlijke verhaal te delen met een iemand die je niet kent. Toch kan een psycholoog toegevoegde waarden hebben als je last hebt van emotionele, fysieke klachten of psychische klachten. Een psycholoog kan je net het duwtje in je rug geven dat je nodig hebt om uit dat nare gevoel te komen. Een psycholoog kan net een nieuwe verandering aanbrengen of je net nieuwe inzichten geven waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten. 

Soorten psychologen

Een psycholoog helpt vaak mensen met relatieproblemen, burn-out, onzekerheid, trauma’s, rouwverwerking, stress, angst, futloosheid, depressie. Er zijn verschillende psychologen, om erachter te komen of een psycholoog echt bij jouw past is het belangrijk om na te gaan wat in wat voor specialisatie / specialisaties de praktijk zich opricht. hieronder zal ik een aantal bekende specialisaties zal ik hieronder toelichten. 

cognitieve psychologie 

Een cognitieve psycholoog zal je leren je om anders te kijken naar problematische situaties en je leert om anders om te gaan met problematische gebeurtenissen. Een cognitieve psycholoog denkt dat een probleem in stand wordt gehouden en beïnvloed wordt door iemands gedachten en gedrag. Een cognitieve psycholoog houdt zich bezig diverse met mentale werkzaamheden, zoals emoties, impuls beheer en bewust zijn. Een cognitieve psycholoog probeert  altijd naar het verband te zoeken van gedrag en je gedachten. 

gz psycholoog / gezondheidspsycholoog

gz-psycholoog behandelen vaak mensen die dealen met psychische stoornissen en problemen in hun privéleven. Een gz-psycholoog diagnosticeert ook of je een psychische stoornis / problemen heeft. 

ontwikkelingspsycholoog 

Voormalig werd dit ook wel jeugd- of kindertherapie genoemd. Tijdens je kindertijd vinden er heel veel ontwikkelingen plaats en een gz-psycholoog helpt het kind om te gaan met deze veranderingen. Een ontwikkelingspsycholoog biedt hulp aan minderjarige met psychische problemen en assisteren minderjarige ook als er problemen zijn binnen het gezin of op school. Gz-psychologen werken aan de cognitieve ontwikkeling, lichamelijke ontwikkeling en psychosociale ontwikkeling van een kind.

hulp bij je problemen

Zit je niet lekker in je vel en weet je niet meer wat je er tegen kan doen. Schaam je niet om hulp in te schakelen van een psycholoog. Denk pro is de psycholoog van Gouda en daar kunt u terecht als u nog vragen heeft. wil liever zelf even rondkijken neem een  kijkje op de 

website van psycholoog van Woerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *