Tips om te stoppen met roken

      Geen reacties op Tips om te stoppen met roken

Tegenwoordig zijn er steeds minder mensen die roken. We vinden het niet stoer meer en de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Zo is roken ongezond, duur én vies. Helaas werkt roken verslavend en is het best lastig om te stoppen als je eenmaal bent begonnen. De één bouwt langzaam af en de ander stopt op de een op andere dag. Hier heb je veel doorzettingskracht voor nodig om het vol te houden. Wil jij ook stoppen met roken, maar vind je dit lastig? Wij geven je graag een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Vervanger

Vaste rokers zijn gewend om een sigaret in hun handen of mond te hebben en daarom kunnen zij het gevoel hebben dat ze iets missen als ze eenmaal gestopt zijn. Om het verlangen naar een sigaret in te vullen, kun je kiezen voor een vervanger. Zo kauwen veel mensen op kauwgom óf kopen ze een goedkope e-sigaret. Hierdoor hebben ze toch het gevoel dat ze nog iets in hun mond hebben en wordt het stoppen met roken al makkelijker als je dit langzaam afbouwt.

Gooi alles weg

Kom niet in de verleiding en gooi alles dat met roken te maken heeft weg. Dit houdt in dat je je aanstekers de deur uit gooit, maar ook asbakken en tabak. Zo wordt je niet herinnerd aan het roken en kom je ook minder snel in de verleiding om nog even snel een peukje op te steken.

Doelen stellen

We houden voornemens langer vol als we een bepaald doel hebben. Schrijf daarom voor jezelf op waarom je wilt stoppen met roken. Dit kan zijn vanwege je gezondheid, maar ook als je meer geld wilt sparen. Als je je doel opschrijft en hier vervolgens vanaf wijkt, zul je je sneller schuldig voelen. Onze doelen bieden namelijk houvast en het is iets wat we moeten behalen. Daarom zul je jezelf al een heel eind op weg helpen als je duidelijke doelen hebt gesteld voor jezelf.