Spelen met vrijwillig eigen risico bij je zorgverzekering

Als jij verwacht weinig zorgkosten te maken, dan kun je besparen op de premie per maand door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Een zorgverzekering kiezen met een hoger vrijwillig eigen risico zorgt voor een lagere maandpremie.

Zo betaal je maandelijks minder aan zorgpremie

Door te werken met een vrijwillig eigen risico kun je de maandelijkse zorgpremie al snel met enkele tientjes per maand naar beneden brengen. Dit spelen met het vrijwillige eigen risico doe je alleen als je dat jaar weinig zorgkosten verwacht. Het houdt wel in dat je in feite het totale bedrag aan eigen risico achter de hand moet hebben om de eventuele kosten te kunnen betalen. Vaak kun je werken met een vrijwillig eigen risico van honderd tot en met vijfhonderd euro. Let wel, dit komt bovenop het verplichte eigen risico dat ook in 2021 is vastgesteld op 385 euro.

zorgverzekering

Zo kan het eigen risico oplopen tot wel 885 euro

Op die manier kan het totale eigen risico dus oplopen tot een bedrag van 885 euro. De korting die je daarvoor terugkrijgt is vaak de helft van het bedrag waarmee jij je eigen risico verhoogt.  Door met het vrijwillige eigen risico te spelen kun je op maandelijkse basis best leuk geld besparen. Dan moet het echter wel zo zijn dat je ook daadwerkelijk met weinig zorgkosten te maken krijgt. Als je pech hebt, dan moet je echter alsnog je volledige vrijwillige eigen risico betalen en ben je dus allesbehalve goedkoper uit. Je neemt dus wel een bepaald risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *