Mondkapjes comfortabeler dragen

      Geen reacties op Mondkapjes comfortabeler dragen

Het is niet bepaald comfortabel, zo’n masker voor je gezicht. Ik geef je hierbij wat tips om het dragen van een mondkapje toch zo comfortabel mogelijk te maken. Voor meer informatie over mondkapjes kun je ook kijken op mondkapjes.nl.

Tips voor het dragen van mondkapjes

Belangrijk is dat een mondkapje goed ademt. Denk hierbij aan het blauwe of witte niet-medische mondkapje van papier. Ga je toch liever voor een stoffen mondkapje? Lees dan de volgende tip. Kies voor een stoffen mondkapje van een zacht materiaal, bijvoorbeeld katoen. Katoen voelt zacht aan op je huid en absorbeert vochtigheid. Dit geldt ook voor de lusjes van je mondkapje. Materialen van katoen en zijde irriteren minder op je huid dan bijvoorbeeld elastiek. Nog een eenvoudige tip, kies voor verstelbare lusjes. Sommige mondkapjes hebben verstelbare lusjes, waardoor de mondkapjes minder strak achter je oren zitten. Verwissel je mondkapje zo veel mogelijk. Als je begint te zweten achter je mondkapje komen er namelijk bacteriën vrij die irritaties of puistjes aan je huid kunnen veroorzaken. Het is dus handig om altijd nog wat extra mondkapjes bij je te hebben.

Medische mondkapjes kopen

Veiligheid van medewerkers en zakenrelaties staan zeker voorop. Dan kun je  mondkapjes medisch kopen. Medische mondkapjes zijn CE-gecertificeerd en bieden bescherming tegen bacteriën, pollen, fijnstof en rook. Kijk ook eens naar chirurgische IIR-mondkapjes of bestel een zelf filterend FFP2 masker met dubbele bescherming. Waar je ook voor kiest, met medische mondkapjes creëer je een werkomgeving die veilig en gezond is.

Bij klachten blijf thuis en laat je testen

Heb jij klachten zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak? Dan kunnen deze klachten wel eens op een besmetting met Corona duiden. Het is dan ook belangrijk om je te laten testen en eventueel in quarantaine te gaan. Op https://www.Coronatestnederland.nl kun je lezen wat je moet doen in zo’n geval. Waar moet je bijvoorbeeld een test afspraak maken? Hou in ieder geval je burgerservicenummer bij de hand, dit nummer staat op je ID. Hier kun je ook lezen dat het alleen zin heeft om je te laten testen bij klachten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *