Leer je chakra’s kennen via Bachbloesems

      Geen reacties op Leer je chakra’s kennen via Bachbloesems

De zeven hoofdchakra’s vertegenwoordigen de zeven kleuren van de regenboog. Ze zijn de verbindende schakels tussen: lichaam en geest; verleden, heden en toekomst; geest en materie; hemel en aarde.

De chakra’s zijn de centra van activiteit in het lichaam. Een activiteit waarmee levens energieën worden waargenomen, opgenomen en overgedragen. Je kunt ze zien als de motoren die jouw systeem draaiende houden. Alles wat we ondernemen, al onze handelingen en inzichten vinden plaats vanuit de chakra’s. En keren hier ook weer terug. Deze energiestroom wordt onderbroken als er blokkades optraden.

Bachbloesems, die ook zorgen voor een energiestroom, kunnen prima gebruikt worden voor de chakra’s. Door het gebruik van een bij jou passende mix breng je de chakra’s en het erbij horende gebied in balans.

Een voorbeeld van een chakra blokkade

Het vijfde chakra wordt ook wel communicatie chakra genoemd. Als deze chakra in harmonie is, heb je een krachtige stem. En dan ben je ook een goed in het communiceren met anderen, omdat je goed kunt luisteren. Maar wat zeker ook belangrijk is, dat je een goed contact hebt met je innerlijke stem en raadgever. Je hebt voldoende zelfvertouwen om je te kunnen uiten, terwijl de onzekerheid toeslaat als het chakra uit balans is. Dit is duidelijk te merken aan het feit dat je opeens niet goed uit je woorden kunt komen en dat je geen mening durft te geven.

Dan is het nu ook interessant om te kijken welke bachbloesems daarbij horen. Dat zijn de remedies voor onzekerheid, zoals: Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild oat.

Een kort overzicht van de chakra’s en passende bachbloesems

Eerste chakra (moedeloosheid en wanhoop): Crab Apple, Elm, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Sweet chestnut, Willow. 

Tweede chakra (overbezorgdheid voor het welzijn van anderen): Beech, Chicory, Rock water, Vervain, Vine.

Derde chakra (angst en schaamte): Aspen, Cherry Plum, Mimulus, Red Chestnut, Rock Rose.

Vierde chakra (verdriet en overgevoeligheid voor beïnvloeding): Agrimony, Centaury, Holly, Walnut.

Vijfde chakra (communicatie): Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild oat.

Zesde chakra (onvoldoende interesse in het hier en nu): Clematis, Chestnut Bud, Honeysuckle, Mustard, Olive, White Chestnut, Wild Rose.

Zevende chakra (eenzaamheid en verbinding): Heather, Impatiens, Waterviolet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *