Kies de juist passende zorgverzekering

      Geen reacties op Kies de juist passende zorgverzekering

Ieder jaar kan je kiezen of je bij je huidige zorgverzekeraar blijft of dat je overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Je ziet vaak in november al de diverse spotjes op tv. Ook op de radio word je eraan herinnerd dat overstappen kan voor 1 januari van het nieuwe jaar. Wil je overstappen of wil je je bijverzekeren dan moet je wel weten waarom je dit wilt doen en de goede polis kiezen. Wij leggen jou uit waarom dit belangrijk is.

Waarom overstappen naar een andere zorgverzekering?

De reden zou kunnen zijn dat een andere zorgverzekeraar een betere dekking of een leuke collectiviteitskorting hanteert. Dit zijn vaak redenen voor mensen om de overstap naar een andere zorgverzekeraar te maken. Het gaat vrij eenvoudig. Je meldt je aan bij de nieuwe zorgverzekeraar en zij zorgen ervoor dat de verzekering bij de oude zorgverzekeraar wordt opgezegd. Je hebt daar verder geen omkijken naar.

Tot wanneer kan je overstappen?

Ieder jaar hoor je uiterlijk op 12 november de zorgverzekeraars hun nieuwe premies bekend maken. Ook maken zij hun nieuwe pakketten bekend. Je hebt dan de tijd tot 31 december om over te stappen. Weet je op dat moment nog niet voor welke nieuwe verzekeraar jij gaat kiezen zorg er dan tenminste voor dat je wel voor 31 december jouw oude zorgverzekering hebt opgezegd. Je hebt dan de tijd om tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het is wel van belang dat je zeker weet dat de nieuwe zorgverzekeraar jou zal accepteren. De nieuwe verzekering gaat wel in op 1 januari dus als je later een verzekering aangaat zal je met terugwerkende kracht de premie moeten voldoen.

Aanvullende verzekering, wel of niet?

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je kan afsluiten naast de basisverzekering. Uit de basisverzekering wordt namelijk niet alles vergoed. Het kan dus handig zijn een aanvullende verzekering af te sluiten als je veel ziektekosten verwacht. Je kan je extra verzekeren voor de tandarts, orthodontie voor kinderen en therapieën. Als je gezond bent heb je weinig tot geen zorg nodig en heb je vaak ook geen aanvullende zorgverzekering nodig. Zorgverzekering vergelijken is een goed idee. Kijk ook op de site van het RIVM voor updates, het kan belangrijk zijn.

Maar als je vaak last hebt van blessures of je bent ziek, of wat ouder, dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Heb je kinderen die misschien een beugel nodig gaan hebben dan kan het verstandig zijn om een aanvullende tandartsverzekering voor hem of haar te nemen. De kosten voor orthodontie kunnen namelijk flink oplopen. Je spreekt al gauw over duizenden euro’s. Het is dus zeker zaak om altijd zorgverzekering vergelijken in je hoofd te houden.

Twijfel je of je een aanvullende verzekering moet nemen dan kan je er ook voor kiezen speciaal voor zorgkosten te gaan sparen. Je moet dan wel zorgen dat je het geld echt reserveert voor zorgkosten en het niet aan andere dingen spendeert. Je kan op internet eenvoudig zorgverzekering vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *