Effectieve manieren om amandelstenen aan te pakken

Wel eens last van vies smakende en stinkende brokjes die in je keel zitten? En die met wat pech ook wel eens in je mond terechtkomen zodat je er een slechte adem van krijgt? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid last van amandelstenen (tonsil stones). Dit kun je niet altijd voorkomen maar ze aanpakken en de groei ervan tegengaan is zeker mogelijk. 

Houd je mond fris en gezond

Amandelstenen zijn niet alleen lastig maar ze kunnen ook meer problemen veroorzaken dan alleen een slechte adem. Andere veelvoorkomende problemen zijn irritatie in de keel, keelontsteking of moeite met slikken. Om dit te voorkomen pak je de amandelstenen het beste bij de bron aan en het liefst zo snel mogelijk als je ze ontdekt. Zo voorkom je andere problemen en heb je een goede algehele mondgezondheid. 

Pak de schadelijke bacteriën bij de bron aan

Op de amandelstenen groeien natuurlijk bacteriën want deze hoopjes viezigheid zijn erg aangenaam voor ze. Als je er last van hebt is het belangrijk dat je het probleem bij de bron aanpakt. Met andere woorden, je dient de schadelijke bacteriën een slag toe te brengen en de toename ervan tegen te gaan. Het beste is daarbij dat je alle bestaande slechte bacteriën bestrijdt en de vorming van nieuwe zoveel mogelijk tegengaat. Dit kun je op meer manieren doen maar spoelen met mondwater is reeds een oplossing. 

Spoel met natuurlijk mondwater zonder extra toevoegingen

Met het mondwater van TonsilFresh kun je prima en veilig spoelen om amandelstenen en andere mondproblemen tegen te gaan. Het mondwater is vrij van kunstmatige toevoegingen zodat er geen bijwerkingen zijn en het werkt uiterst effectief. De mondspoeling heeft een pepermuntsmaak waardoor je mond direct fris aanvoelt en je slechte adem verdwijnt en het zorgt tevens voor de aanpak van de schadelijke bacteriën die deze adem veroorzaken. Bacteriën houden niet van zuurstofrijke plekken en doordat er actieve zuurstof in het mondwater zit worden zowel je keel als mond vochtiger. De bacteriën zijn daar niet blij mee en zo rem je de groei ervan en herstel je de natuurlijke balans. Als je eenmaal de bacteriën goed aanpakt bestrijd je de bron van het probleem en dat is het beste om te doen. 

Verwijder de bacteriën grondig door ze weg te zuigen

Met het Tonsil Fresh Cupping Glass kun je zelf eenvoudig en op een veilige manier amandelstenen wegzuigen. Het apparaatje pakt zelfs de diepst liggende steentjes met slechte bacteriën aan zodat je ervan verzekerd bent dat je alles wegzuigt. Probeer je ze namelijk te verwijderen met een wattenstaafje dan heb je kans dat je niet alles meepakt en het probleem nog niet helemaal opgelost is. Met het Cupping Glass verwijder je de bron van een slechte adem en verminder je ook de kans op keelontsteking na het weghalen van de bacteriën. Je krijgt er zelf direct een betere adem door waarmee het vertrouwen in de mondkwaliteit ook hersteld kan worden. 

Ook neusdruppels werken tegen amandelstenen

Als je last hebt van tonsil stones oftewel amandelstenen dan vormen zich kleine stinkende hoopjes op de amandelen waarop bacteriën zich graag nestelen. Deze bacteriën kunnen op hun beurt voor een slechte adem zorgen maar je kunt ze prima bestrijden door neusdruppels te gebruiken. De Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops kun je voor meer doeleinden gebruiken en de bestrijding en voorkoming van amandelstenen hoort daar ook bij. De neusdruppels werken op basis van xylitol en saline waarmee je de vorming van bacteriën en (extra) neusslijm tegen gaat. Als je daar last van hebt kan een slechte adem ook vanuit de keel of neus ontstaan. Ga je de vorming van amandelstenen tegen dan hebben de bacteriën aldaar geen kans om te groeien en voorkom je een slechte adem. 

Houd je tong altijd goed schoon

Ook je tong kan een bron zijn van bacteriën waardoor je een slechte adem krijgt. Om deze te bestrijden is het zaak dat je je tong regelmatig ontsmet en goed schoonhoudt. Dit kun je goed doen met behulp van de OraBrush tongreiniger en LiquiGel die je in het OraBrush Try Me pakket vindt. De gel zorgt voor een schone tong en geeft direct een frisse adem. De OraBrush werkt veel effectiever dan een gewone tandenborstel omdat je er overal mee bij kunt en tevens de bacteriën tussen het slijmvlies weghaalt. De speciale borstel is voorzien van zachte haartjes zodat je het weefsel in de mond niet beschadigt en kan na gebruik gewoon onder de kraan gereinigd worden. 

Wip de amandelsteentjes er zelf uit met de Extractor

Om zelf op een effectieve, snelle en eenvoudige manier van je amandelstenen of tonsil stones af te raken kun je deze verwijderen met behulp van de Tonsil Fresh Loop Extractor. Deze gelijkt op een soort naald en aan het uiteinde zit een lusje waarmee je in één beweging een tonsil stone inclusief bacteriën die erop genesteld zijn kunt verwijderen. Zo maak je de amandelen snel schoon en heb je geen last meer van een slechte adem. De Loop Extractor werkt doelgericht en je loopt amper kans op irritaties of beschadigingen aan het weefsel in je mond en keel. 

Kies voor de Tonsil Fresh LED Kit

Als laatste middel in de rij om amandelstenen tegen te gaan en te verwijderen kun je kiezen voor een extractor die werkt met behulp van een LED lampje. Dit zit op het apparaatje zelf bevestigd zodat je beter kunt zien waar de amandelstenen precies zitten en ze doelgericht kunt aanpakken. Zo navigeer je altijd naar de juiste crypte en heb je de amandelstenen inclusief bacteriën eerder te pakken. Schaf je een Tonsil Fresh LED Kit aan dan zitten daar nog meer hulpstukken in. Je vindt er namelijk tevens een spuit bij waarmee je de mond en keel kunt spoelen en een instrument van roestvrijstaal om de amandelstenen uit je keel te wippen. Voor de extractor zelf zitten er verlengstukken met beschermhoesjes bij. Zo kun je de amandelstenen zelfs op de meest diepe plekken bereiken en verwijderen en irriteert dit niet in de keel. 

https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-person-s-smile-7298633/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *