Een nieuw concept: online therapie

      Geen reacties op Een nieuw concept: online therapie

We kampen allemaal wel eens met een probleem. Van angst tot depressiviteit en slapeloosheid, er zijn opties in overvloed. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat we over onze problemen praten met mensen die we vertrouwen. Denk aan familie en dierbaren, maar ook je vrienden. Echter is dit iets wat, in de moderne wereld van tegenwoordig, mensen steeds moeilijker vinden. Mensen zijn in de afgelopen jaren ‘mindere praters’ geworden doordat veel communicatie online verloopt. Dit keuren wij niet goed, maar het is wel de realiteit waar we in leven tegenwoordig. Toch is het heel belangrijk om te praten over de dingen waar je mee zit.

Mensen zijn bang om te praten over hun problemen

Dat we in een minder sociale samenleving leven dan 20 jaar geleden is geen geheim. Veel mensen zijn aan het communiceren via een mobiel of computer té gewend geraakt en daardoor vinden steeds meer mensen het lastig om ook in het echt een gesprek te voeren. Wanneer het onderwerp dan ook nog eens jouw problemen moet zijn voelt het voor veel mensen als een enorme last die ze niet kwijt kunnen. Mensen hebben ook vaak het idee dat ze hun familie, vrienden en dierbaren enkel tot last zijn met hun problemen. Niks is minder waar, maar dit weerhoudt veel mensen er wel van om in gesprek te gaan. Hier is een nieuw concept voor ontwikkeld, namelijk therapie via een online psycholoog. Het is een vrij nieuw concept, waarbij iemand niet fysiek bij een psycholoog hoeft te zitten maar dit ook thuis kan doen vanuit het comfort van hun eigen huis.

Intakeformulier invullen

Het enige wat je hoeft te doen voor een sessie met een online psycholoog is je anoniem te registreren via de website, bijvoorbeeld van E-Consulenza, en hier een intakeformulier in te vullen. Hierin staan enkele vragen omtrent jou en het geeft je de ruimte om jouw probleem in kaart te brengen en aan de psycholoog voor te leggen. Binnen enkele dagen gaat een professionele, echte psycholoog er een blik op werken en jij van een advies op maat voorzien. Zo kan je dus toch anoniem over je problemen praten met iemand en kan je dit ook nog eens doen vanuit je eigen woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *