Een aanvullende of basiszorgverzekering?

      Geen reacties op Een aanvullende of basiszorgverzekering?

In Nederland is het verplicht een zorgverzekering te hebben. Vanaf je 18e jaar ben je zelf verplicht dit te regelen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om bij dezelfde zorgverzekering te blijven als dat van je ouders. Maar is dit altijd de goedkoopste zorgverzekering? Dit hangt natuurlijk af van wat jouw eisen zijn wat betreft het afsluiten van een zorgverzekering. Wil je de goedkoopste zorgverzekering 2021 afsluiten? Dan is het verstandig tussen eindnovember en begin december te wisselen van zorgverzekeraar. Ieder jaar veranderen de prijzen, waardoor er altijd wel één zorgverzekering als het goedkoopst uit de verf komt.  

Niet tevreden over je huidige zorgverzekering? 

Het kan ook zo zijn dat je niet de goedkoopste zorgverzekering wil afsluiten, maar gewoonweg niet te vrede bent over je huidige pakket. In dit geval zou je voor een aanvullende zorgverzekering kunnen gaan. Een derde optie kan zijn dat je niet te vrede bent over je huidige verzekeraar omdat de communicatie niet zo is verlopen zoals je wil. Lees in deze gevallen dit artikel om informatie op te doen over basis- en aanvullende verzekeringen en het wisselen van zorgverzekeraar.  

Wanneer kies ik voor een aanvullende verzekering? 

In Nederland is het ter aller tijden verplicht een basisverzekering af te sluiten. Bij deze verzekering is alle basiszorg inbegrepen. Ideaal als je weet dat je niet veel zorgkosten gaat maken dit jaar. Maar wat als je nu al weet dat je dit jaar veel zorgkosten gaat maken? Heb je bijvoorbeeld een slechte weerstand of verwacht je dat je veel naar de fysiotherapeut moet wegens blessureklachten? In dit geval is een aanvullende zorgverzekering een interessante optie voor jou. Met een aanvullende verzekering ben je voor het grootste deel gedekt voor al de zorgkosten die jij in 2021 maakt. Uiteraard kun je ook in deze situatie je zorgverzekering vergelijken 2021 om inzicht te krijgen welke verzekeraar het beste aanvullende zorgpakket heeft.  

Eigen risico verhogen of verlagen 

Een derde optie is het verhogen of verlagen van je eigen risico. Wil je kosten besparen en weet je dat je dit jaar weinig zorgkosten gaat maken? In dit geval verhogen veel mensen hun eigen risico. Dit betekent: lagere maandelijkse kosten. Mocht je wel een ongeval krijgen gedurende het jaar 2021 dan zijn de meeste kosten voor eigen je rekening. Dit is dus optie die je moet overwegen bij het verhogen van je eigen risico.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *