Afvallen in Amsterdam: makkelijk is het niet, maar het kan

Onze hoofdstad is het bruisende centrum van het land waar altijd iets te beleven is. Het lastige van grote steden is echter dat het aanbod aan allerlei slechte dingen ook volop is: junkfood vind je op elke hoek en snacks afhalen kan in elke straat. Afvallen in Amsterdam is daarom best een uitdaging. De verleiding is werkelijk op elke straathoek te vinden. Hoe je dan toch kunt afvallen in Amsterdam? Er zijn verschillende manieren.

afvallen Amsterdam
S

Hulp bij afvallen

Als je wil afvallen zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Elke methode is meer of minder effectief, afhankelijk van hoeveel je moet afvallen en op welke manier:

  • schakel een diëtist in
  • ga meer sporten
  • volg een dieet
  • probeer een online methode zoals Weight Watchers

Welke methode past bij mij?

Wat voor jou de ideale manier is om af te vallen dat blijft een persoonlijke keuze. Soms is iets meer bewegen voldoende om die paar extra kilo’s kwijt te raken waar je vanaf wilde. Het kan ook zo zijn dat je veel effectiever slank blijft als je gewoon je voedingspatroon een beetje aanpast. Als je bijvoorbeeld aan het lijnen bent voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft dan kan een streng dieet nog wel eens helpen. Daarmee kun je snel afvallen al komen de meeste mensen uiteindelijk ook weer aan omdat diëten wel heel streng kunnen zijn en dat houdt niemand lang vol.

afvallen Amsterdam

Structureel probleem

Heb jij meer dan een paar kilo’s teveel en heb je eigenlijk al een heleboel geprobeerd om er vanaf te komen? Vind je het lastig om af te vallen en heb je ook moeite met bepalen hoe het precies moet en welke dingen je wel en niet kunt eten? Dan heb je echt hulp nodig, bijvoorbeeld van een diëtist. Je kunt beginnen met een afslankprogramma maar persoonlijke begeleiding bij overgewicht of obesitas door een diëtist is dan meestal toch de beste optie.