Aandachtspunten bij het kiezen van een zorgverzekering

In ons land is iedereen natuurlijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. We betalen allemaal een maandelijkse premie, maar zijn dan wel verzekerd voor de mogelijke zorgkosten die we kunnen krijgen. Veel mensen betalen simpelweg hun maandelijkse premie en kijken verder niet om naar hun zorgverzekering. Echter is dit niet handig, aangezien je veel geld kan besparen wanneer je de juiste zorgverzekering kiest.

Alleen het basispakket of meer?

Om te beginnen is het enorm belangrijk om goed te kijken of je alleen een basispakket wilt nemen, of dat je ervoor kiest om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het verplichte deel van je zorgverzekering dekt namelijk alleen de kosten voor noodzakelijke zorg. Een bezoekje aan de tandarts wordt dus niet vergoed. Wanneer je deze kosten wel vergoed wilt hebben, moet je er voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen.

Eigen risico

Een ander aandachtspuntje is het eigen risico wat je naast de maandelijkse premie wilt betalen. Er is een minimum eigen risico vast gesteld, maar je kan deze zelf verhogen. Door een hoger eigen risico te nemen, wordt je maandelijkse premie lager, maar kan je wel voor hogere kosten komen te staan wanneer je een ongeval hebt.

Vergelijken

Om de goedkoopste zorgverzekering te vinden, kan je het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Gelukkig kan dit tegenwoordig eenvoudig op zorgkiezer.nl. Door hier eenvoudig je wensen en behoeften in te vullen, krijg je direct een mooi overzicht met alle prijzen en pakketten. Zo weet je zeker dat je een goede zorgverzekering vindt die bij jou past.